Jak uvařit kynuté knedlíčky s borůvkovým žahourem | recept
Knedlíčky s borůvkovým žahourem | recept. Počátek léta je začátek borůvkového šílenství. Lesy jsou plné sběračů, u leckteré cesty je stánek s těmito (řádně předraženými) modrými plody a koupit se dají i na trzích. Borůvky můžeme jíst syrové, široké použití mají také v kuchyni. Kdo by neznal koláče, plněné knedlíky, džem... Borůvky prospívají trávení, jsou vhodné pro diabetiky, mají uklidňující účinky a zlepšují zrak. Jsou bohaté na minerální látky a obsahují některé prospěšné vitaminy. Recept na borůvkovou omáčku, žahour, pochází ze staročeské jihočeské kuchyně. Věřím, že bude chutnat i vám.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na houbové placičky s bílou omáčkou | recept
Houbové placičky s bílou omáčkou | recept. Letos nám příroda chce vynahradit loňskou neúrodu hub a houby na některých místech rostou poměrně hojně. Je…
Jak uvařit rajčatovou omáčku (sugo) na zimu | recept
Rajčatová omáčka | recept. Rajčatová omáčka je v kuchyni všestranně využitelnou surovinou. V obchodní síti máme na výběr mnoho druhů, ale domácí je do…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak udělat dezert pečené hrušky v zázvorovém sirupu | recept
V chuti i vůni působivé spojení sladkého javorového sirupu s výrazně ostrým zázvorem posune jemné hrušky tím správným směrem. Během chvilky…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…