Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept

Jak uvařit hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept

Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept. Polévky jsou důležitou součástí jídelního lístku. Mají za úkol povzbudit chuť k jídlu a podporují vyměšování trávicích šťáv před dalším chodem. Polévky se dělí podle způsobu přípravy na čisté vývary a zahuštěné. Čisté vývary se podávají jako posilující polévky nemocným a rekonvalescentům, zahuštěné mohou nahradit hlavní jídlo. V zimě polévka zahřeje, v létě zase pomáhá dodržovat dostatečný příjem tekutin. Polévek je nepřeberně druhů, na výběr je mnoho zavářek, koření i zeleniny. Zkuste si uvařit podle našeho článku vývar s vídeňskými noky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se…
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.