Jak uvařit hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept
Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky | recept. Polévky jsou důležitou součástí jídelního lístku. Mají za úkol povzbudit chuť k jídlu a podporují vyměšování trávicích šťáv před dalším chodem. Polévky se dělí podle způsobu přípravy na čisté vývary a zahuštěné. Čisté vývary se podávají jako posilující polévky nemocným a rekonvalescentům, zahuštěné mohou nahradit hlavní jídlo. V zimě polévka zahřeje, v létě zase pomáhá dodržovat dostatečný příjem tekutin. Polévek je nepřeberně druhů, na výběr je mnoho zavářek, koření i zeleniny. Zkuste si uvařit podle našeho článku vývar s vídeňskými noky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit bramborovou polévku | recept
Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se…
Jak uvařit polévku z bílých fazolí | recept
Polévka z bílých fazolí | recept. V chladnějších dnech se do jídelníčku vracejí zahuštěné polévky. Většinou jsou hodně syté, a tak se k nim hodí lehčí…
Jak uvařit hrachovou polévku se slaninovými knedlíčky | recept
Hrachová polévka se slaninovými knedlíčky | recept. Hrachová polévka je běžnou a poměrně oblíbenou záležitostí, chcete-li se rychle nasytit. S pečivem…
Jak uvařit pórkovou polévku | recept
Pórková polévka | recept. Polévky jsou důležitým doplňkem jídelníčku. Základem mnoha polévek jsou vývary. Polévky dělíme na čiré, zadělávané a krémové…
Jak uvařit polévku s květákovými knedlíčky | recept
Květáková polévka s květákovými knedlíčky | recept. Květáková polévka se řadí k bílým zahuštěným polévkám. Je dostatečně hustá, a proto ji můžeme podá…