Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit golubce s rajskou omáčkou | recept

Jak uvařit golubce s rajskou omáčkou | recept

Golubce mají nejasný původ, vyskytují se v ruské, polské, rumunské, maďarské i romské kuchyni. Jsou to zelné závitky s mletým masem, pečené naskládané v pekáčku. Příprava je trochu pracnější, ale vyplatí se to. Jídlo se pak uvaří bez větší námahy téměř samo.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Vlasta (neověřeno) | So, 08/22/2020 - 09:36

Hlávku zelí vcelku nejprve alespoň 10min povařím, protože syrová nejde rozebrat na listy, trhají se, nechám vychladnout, vykrojím kónicky košťál a rozeberu. Další postup stejný, jen podlité vodou dusím na plotně a do náplně dávám drcený kmín. Dělám je už 20 let podle podkarpatských předků.

Další zajímavé články

Jak uvařit povidla z třešní
Jak uvařit povidla z třešní | recept
Povidla z třešní | recept. Třešně obsahují i více než 80 % vody a asi 18 % ovocného cukru, minerály a vitaminy. Zlepšují trávení, jsou doporučovány př…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.