Jak uvařit čočku po indicku | recept
Čočka po indicku | recept. Pokud Vás už nebaví čočka nakyselo, máme pro Vás orginálnější způsob, jak čočku připravit. Zkuste si uvařit červenou čočku podle našeho receptu. V následujícím článku najdete recept na červenou čočku po indicku. Tento recept je bezmasý, přirozeně bezlepkový a navíc velmi rychlý.
Co je potřeba
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g červené čočky
- půl litru zeleninového vývaru
- 100 ml kokosového mléka
- sůl, pepř, kari, koriandr, čerstvé bylinky
- limetková či citronová šťáva
- 2 lžičky kari pasty
Pro indickou kuchyni je typické kari koření a koriandr. Součástí indické kuchyně bývá také citronová tráva, pokud nemáte samostatnou sušenou či čerstvou, zkuste při přípravě čočky použít kari pastu, která ji obsahuje. Kari pasta je oblíbená v thajské kuchyni, jistě však nebude vadit, když si ji vypůjčíme i do kuchyně indické. V kari pastě najdete i kmín, jenž se v indické kuchyni také používá. Obsahuje však i chilli papričky, použijte ji tedy pouze v případě, že Vám chutná velmi pikantní jídlo.
Červená čočka je velmi rychle hotová, proto celé jídlo zvládnete připravit do 30 minut. Červená čočka patří mezi luštěniny, jež jsou nezbytnou součástí indické kuchyně. Červená čočka obsahuje velké množství vlákniny, bílkovin, železa a manganu. Najdete v ní však i vitamín B6, kyselinu listovou, selen, zinek a další cenné látky.
Tipy
Červenou čočku skvěle doplní rýže basmati.
Diskuze k článku