Jak usmrtit kapra
Kapr je tradiční česká vánoční ryba. Štědrý večer bez kapřích řízků by snad ani nebyl Božím hodem. Usmrcení kapra je těžké i pro zkušené rybáře. Při zabíjení kapra je důležité dávat si pozor na proříznutí žluče, která by znehodnotila maso nahořklou chutí. Jak kapra správně usmrtit vám poradí následující video.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak vykostit kapra či jinou rybu jedním tahem
Rybí kosti v krku nikoho nepotěší. Proto zvláště o Vánocích vymýšlíme různé finty na odtranění kostí z rybího tělo co nejrychleji a nejspolehlivěji. Z…
Jak připravit rybu ke kuchyňské úpravě | návod
Jak připravit rybu ke kuchyňské úpravě | návod. Většina z nás dává přednost při nákupu rybám již vykuchaným a případně naporcovaným. Jak si ale p…
Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách
Jak zabít vánočního kapra v domácích podmínkách. Zabití vánočního kapra je dovednost, bez které se zejména ženy „docela rády obejdou“. Vždyť specializ…
Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady
Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady. I když většina z nás kupuje kapra jen jednou ročně na vánoční stůl, dopřát si tradiční kvalitní maso z…
Jak poznat a koupit čerstvou rybu | rady
Jak poznat a koupit čerstvou rybu | rady. Maso ryby je obecně považováno za velmi zdravou potravinu. Rybí maso je velmi chutné a bohaté na důležité vi…