Jak usmažit kosmatice z akátových květů
Kosmatice jsou smažená květenství černého bezu nebo akátu v těstíčku. Známější je užití černého bezu, ale akát je nadýchanější, jemnější a nemá bezovou pachuť, která někomu vadí. Akát není v ČR původní dřevinou, pochází ze Severní Ameriky a je to značně invazivní druh. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Dávejte pozor, strom má velké trny a v ráně se snadno zlomí. Zajímavostí je, že v korunách akátů nikdy nehnízdí ptáci.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak na odlehčený hermelínový salát s Cottagem a zeleninou
Šťavnatý a jemný, bez majonézy dělaný, jen Cottage sýrem propojený. Tedy hermelínový salát, který je nejen příjemně odlehčenou variantou klasických he…
Jak na Nový rok připravit čočkový salát z vajíček a zeleniny
Majonézou nezatížený, plný zdravé čočky a zeleniny, tedy salát na Nový rok zcela dokonalý. Pouze vajíčky propojené spojení čočky a zeleniny zaji…
Jak připravit šťavnatý salát z pekingského zelí, jablek a jablečného křenu | recept
Snoubení zeleniny a ovoce je nejen neobvyklé, ale zároveň i velmi chutné a pro saláty tedy přesně to pravé. Jednou z takových netradičních, avšak laho…
Jak jednoduše a rychle naložit rajčatový salát s cibulí | recept
Jednodušší, rychlejší a šťavnatější salát, než je tento nakládaný rajčatový, snad ani nemůžete znát. Až neuvěřitelně jednoduše a rychle ve sklenici vy…
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…