Jak upéct zákusek Sloní oko | recept
Zákusek sloní oko | recept. Sloní oko je trochu netradiční druh rolády. Kakaový korpus s ořechovým krémem a banánem dokáže na talířku vykouzlit vynikající zákusek k nedělní kávě nebo na nějakou slavnostní příležitost. Zákusek sloní oko je lehký, lahodný a zajímavý pro kombinaci chutí. Jak úpéct zákusek sloní oko? Poradí vám můj následující recept.
Co je potřeba
Roládový korpus:
- 100 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 5 ks vajec
- 25 g kakaa
Krém:
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 50 g mléka
- 250 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Poleva:
- 150 g hořké čokolády + 50 g ztuženého tuku 3 banány
Jako první si upečeme korpus. Nejprve si vyšleháme žloutky s 1/3 cukru. Pak vyšleháme bílky se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme. Zlehka do nich vmícháme mouku s kakaem. Hmotu rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C. Papír z upečeného korpusu nesundáváme.
Vychladlý korpus potřeme rovnoměrně krémem. Přesně v půlce korpusu pokládáme banány. Banány pokládáme vcelku viz. ilustrační fotografie. Je důležité, aby banány byly vcelku, abychom dokázali vytvořit požadovaný tvar. Korpus budeme přes banány přehýbat, abychom získali tvar slzy připomínající sloní oko.
Diskuze k článku