Jak upéct velikonoční klobásník | recept
Velikonoční klobásník | recept. Klobásníky jsou tradičním velikonočním pečivem, jehož původem je údajně Moravskoslezský kraj. Dříve byl klobásník ve tvaru rohlíku plněný klobásou. Dnes se toto slané pečivo plní mletým masem a peče se jako malé buchtičky nebo závin. Zkuste si podle našeho receptu klobásníky upéct a nemusíte zrovna jen o Velikonocích.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct tradiční pašijové pečivo – jidáše | recept
Velikonoční jidáše | recept. Jidáše patří k nejstarším velikonočním obřadním pokrmům. Pekly se ve středu a na Zelený čtvrtek, před východem slunce, se…
Jak upéct sladká velikonoční vajíčka | recept
Sladká velikonoční vajíčka | recept. K Velikonocům neodmyslitelně patří vejce. Zkuste letos místo tradičních vajec natvrdo nebo vajíček z čokolády pod…
Jak upéct nádivku na Velikonoce | recept
Velikonoční nádivka | recept. Velikonoční nádivka se podávala na Bílou sobotu k obědu. Nádivka má mnoho krajových názvů, např. sekanice nebo hlavička.…
Jak upéct čokoládového beránka na Velikonoce | recept
Čokoládový beránek | recept. Beránek patří mezi obřadní jídla, která se dávají světit v kostele. Beránek je v křesťanství symbol Ježíše Krista jako Vy…
Jak vyrobit domácí vajíčkovou tlačenku | recept
Domácí vajíčková tlačenka | recept. Chystáte-li se na pohoštění rodiny či přátel a přemýšlíte, kterou pochoutkou je pohostit, pak je jistě výborným ře…