Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění

01. Prosinec 2023
Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění. Jakákoliv slaná sušenka či keks se báječně hodí k večernímu posezení s vínem. Tyto slané sušenky jsou díky cottage sýru krásně vláčné a přidané olivy zajistí jejich výraznější chuť. To vše jednoduše, rychle a z pár surovin.

Co je potřeba

Uvedené množství je cca na 20–25 kusů sušenek.

  • 125–150 g hladké mouky (dle množství smetany v cottage sýru)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 35 g studeného másla
  • 200 g cottage sýru
  • 2 lžičky tymiánu
  • 60 g černých oliv (dle chuti i více)
1

V míse promíchejte máslo, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vytvořte směs připomínající hrubou drobenku.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění
2

Následně zapracujte tymián a cottage sýr. Z cottage nejprve slijte smetanu, která se v některých nachází ve větší míře. Nejvíce se mi osvědčil cottage sýr od značky Milbona z Lidlu, tam je smetany minimálně.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění
3

Do mírně lepivého těsta přidejte nasekané olivy a propracujte. Pokud se Vám bude těsto lepit na ruce, podsypte ho moukou.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění
4

Z připraveného těsta tvořte lžící hromádky nepravidelného tvaru a dávejte na plech vyložený pečícím papírem.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění
5

Sušenky pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu cca 15–20 minut.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění
6

Servírujte například společně s olivami, která Vám zůstaly.

Jak upéct slané sušenky z cottage sýru | recept na slané pohoštění

Tipy

Místo černých oliv můžete přidat na menší kousky nasekaná sušená rajčata.

Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.