Co je potřeba

  • filety z ryb nebo rybí filé (asi 1 kg)
  • 120 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 70 g tvrdého sýra
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
1

V misce zpracujte hladkou mouku se změklým máslem na drobenku.

2

Do drobenky vmíchejte sýr, který si předem nastrouhejte na nudličky. Promíchejte, aby se sýr rovnoměrně promísil s drobenkou. Sýr postačí s menším procentem tuku, zcela vyhovující je tolik vysmívaný Eidam 30%.

3

Dno zapékací misky nebo pekáčku potřete olejem a vyskládejte filety těsně vedle sebe. Osolte je a okořeňte mletým černým pepřem. Filety před přípravou nechte trochu rozmrznout. Vyhýbejte se levným rybím filetám, většinou obsahují hodně vody. Nejkvalitnější bývají zamrazené přímo na moři, na obale je tato informace uvedena.

4

Ryby pokapejte citronovou šťávou a posypte drobenkou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut při teplotě 180 °C. Ryba je pečená tehdy, dá-li se snadno vidličkou dělit. Drobenka by měla lehce zrůžovět. Pokud se sýr začne připalovat dříve, než bude ryba pečená, přikryjte misku alobalem. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát.

Tipy

Kořenit filety můžete svým oblíbeným kořením. Kdo má rád pikantnější chuť, může zkusit Eidam nahradit rozdrobenou Nivou.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (6 votes)