Jak upéct roládu s náplní ze sekané | recept
Roláda s náplní ze sekané | recept. Tato roláda se skvěle hodí na vánoční či silvestrovskou oslavu, je poměrně sytá, takže s ní nakrmíte více lidí. Obsahuje samé předvídatelné ingredience, tudíž se zavděčíte i konzervativním jedlíkům, kteří neradi experimentují. Milovníky sekané určitě příjemně překvapíte neotřelou kombinací jejich oblíbené pochoutky. Základem rolády je listové těsto, do kterého je zabalená sekaná. Rozetřete-li sekanou opravdu rovnoměrně, roláda bude skvěle vypadat na řezu. Nejlépe se hodí sekaná, která je běžně k dostání v řeznictvích, má hladší konzistenci, než ta, kterou si sami doma upečete, proto bude lépe držet i při krájení na řezy.
Co je potřeba
- balení listového těsta (běžně má kolem půl kila)
- hladkou mouku na posypání válu
- 500 g sekané z vepřového masa (polotovaru, lze obvykle koupit v jakémkoli řeznictví)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lahůdkové cibulky
- vejce na potření
- koření na posypání (grilovací či dle chuti)
- semínka na posypání (sezam, slunečnicová apod.)
Troubu si předehřejeme na teplotu 180 °C. Těsto si rozdělíme na půl, na vál nasypeme trochu hladké mouky a těsto nejprve prohněteme rukama a pak ho vyválíme do tenkého plátu. Na rozválené těsto rozetřeme polovinu plnotučné a polovinu dijonské hořčice. Rovnoměrně rozmažeme do šíře, necháme pouze malé kraje po celém obvodu.
Diskuze k článku