Jak upéct povidlové větrníky z kynutého těsta | recept
Povidlové větrníky | recept. Každý si pod názvem větrník představí ten z odpalovaného těsta s velkým množstvím šlehačky, tento však péct nebudeme. Připravila jsem si pro vás recept na kynuté větrníky s povidlovou náplní. Tyto větrníky jistě ocení děti jako svačinku či návštěva jako pochoutku ke kávě. Pojďme si společně připravit chutné povidlové větrníky.
Co je potřeba
500 g hladké mouky 3 žloutky 250 ml mléka 200 ml oleje kostka kvasnic 10 lžic cukru špetka soli povidla na náplň
Pokud máte domácí pekárnu, tak si těsto na větrníky můžete zadělat tam, je to nejjednodušší způsob a hlavně bez starosti. Pokud ji nevlastníte, tak si uděláte klasický kvásek z droždí, cukru, mouky a mléka. Až nám těsto vykyne, rozválíme jej na tenký plát. Těsto rozkrájíme na větší čtverce, jejichž rožky nařízneme směrem ke středu, přesně dle ilustrační fotografie.
Máme-li takto připravené čtverce, zaměříme se na povidlovou náplň. Vezmeme si kávovou lžičku, s její pomocí nabereme povidla a umístíme je do jednotlivých středů čtverců. Nemáte-li rádi povidla, můžete použít jakoukoliv jinou oblíbenou náplň. Například marmeládu, tvaroh, ovoce, čokoládu, oříšky a jiné.
Diskuze k článku