Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mrkvové cukroví | recept

Jak upéct mrkvové cukroví | recept

Mrkvové cukroví | recept. Následující recept na cukroví s přídavkem mrkve se hodí i pro diabetiky. Mrkev těsto krásně obarví a dodá mu vláčnost. I když těsto neobsahuje žádný cukr, je opatrnost při konzumaci na místě. Mrkvové cukroví obsahuje poměrně dost tuku, na jehož konzumaci si diabetik musí dávat také pozor. Cukroví se nemusí plnit jen sladkou (umělé sladidlo) nádivkou, ale vynikající je i plněné různými sýrovými nebo tvarohovými nádivkami.

Co je potřeba

Suroviny odměřujeme ve čtvrtlitrovém hrnku.

  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1,5 hrnku jemně strouhané mrkve
  • 250 g sádla nebo másla
  • mouka na podsypání
1

Nejprve si připravíme mrkvové těsto. Omyjeme a očistíme mrkev a na jemném struhadle ji rozstrouháme. Přidáme odměřené množství hladké mouky a tuk. Všechny suroviny zpracujeme v nelepivé těsto. Utvoříme bochánek, zabalíme ho do mikrotenu a necháme v lednici přes noc odpočinout.

Jak upéct mrkvové cukroví | recept
2

Druhý den na silikonové podložce nebo válu vyválíme z těsta tenký plát a vykrajujeme různé tvary. Tloušťka těsta by měla být asi 2 mm. Ty pokládáme na vymazaný plech nebo na suchý pečicí papír na plechu. Pečeme při teplotě 180 °C do zrůžovění.

Jak upéct mrkvové cukroví | recept
3

Po vychladnutí pečivo naplníme dia marmeládou nebo marmeládou s cukrem. Záleží na tom, pro koho je cukroví určeno. Výborné je plněné slanými krémy ze žervé, tvarohu, sýra nebo Lučiny. Zdobit můžeme sekanými ořechy, mandlemi, sezamovým semínkem, mákem. Pečivo je vhodné ihned ke spotřebě.

Jak upéct mrkvové cukroví | recept
Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept
Jak upéct rozinkové cukroví | recept. V tuto dobu už mnohé hospodyňky vyhledávají recepty na vánoční cukroví, ať už na stránkách časopisů, nebo na net…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.