Jak upéct mocca koláčky (srdíčka) | recept
Mocca koláčky | recept. Máte rádi kávu? Pak mocca koláčky jsou právě pro vás. Výrazná chuť kávy v kombinaci s kakaem je pro milovníky kávy to pravé zakousnutí k čaji. Do těsta se používá mletá zrnková káva, s instatní variantou by koláčky neměly tu správnou chuť a vůni. A aby cukroví bylo dokonalé, mocca koláčky jsou slepené krémem s přídavkem kávy a rumu. Nenechte se odradit malinko drobivým těstem, výsledek za trochu námahy rozhodně stojí. Pojďte vyzkoušet vynikající mocca koláčky.
Co je potřeba
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 160 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 50 g strouhaných ořechů
- 25 g mleté kávy
- 25 g kakaa
- 1 malé vejce
na náplň:
- máslo
- piškoty
- rum
- cukr
- káva
na polevu:
- cukr
- káva nebo bílá čokoláda
Odleželé těsto vyválíme na silikonové podložce přes pečící papír na tloušťku asi 2 mm. Vykrájíme z něj libovolné tvary, které poskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 7 minut. Čas je orientační, záleží na troubě. Těsto se při pečení neroztéká, hezky drží tvar, můžete použít i formičky s vroubkovanými okraji. Důležité je, nepřidávat do těsta mouku, bylo by hůře zpracovatelné a ještě drobivější.
Diskuze k článku