Jak upéct mocca koláčky (srdíčka) | recept
Mocca koláčky | recept. Máte rádi kávu? Pak mocca koláčky jsou právě pro vás. Výrazná chuť kávy v kombinaci s kakaem je pro milovníky kávy to pravé zakousnutí k čaji. Do těsta se používá mletá zrnková káva, s instatní variantou by koláčky neměly tu správnou chuť a vůni. A aby cukroví bylo dokonalé, mocca koláčky jsou slepené krémem s přídavkem kávy a rumu. Nenechte se odradit malinko drobivým těstem, výsledek za trochu námahy rozhodně stojí. Pojďte vyzkoušet vynikající mocca koláčky.
Co je potřeba
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 160 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 50 g strouhaných ořechů
- 25 g mleté kávy
- 25 g kakaa
- 1 malé vejce
na náplň:
- máslo
- piškoty
- rum
- cukr
- káva
na polevu:
- cukr
- káva nebo bílá čokoláda
Krok 1
Nejprve si vypracujeme těsto. Sypké suroviny promícháme ve vhodné nádobě, přidáme na menší kousky pokrájené změklé máslo a 1 vejce. Těsto promícháme. Jde to zpočátku ztuha, ale později se těsto spojí dohromady. Je spíše drobivé, ale tak to má být. Vypracované těsto necháme v chladu odležet.
Krok 2
Odleželé těsto vyválíme na silikonové podložce přes pečící papír na tloušťku asi 2 mm. Vykrájíme z něj libovolné tvary, které poskládáme na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 7 minut. Čas je orientační, záleží na troubě. Těsto se při pečení neroztéká, hezky drží tvar, můžete použít i formičky s vroubkovanými okraji. Důležité je, nepřidávat do těsta mouku, bylo by hůře zpracovatelné a ještě drobivější.
Krok 3
Cukroví plníme kávovým máslovým krémem nebo trvanlivou nádivkou, kterou si můžete připravit takto: 80 g másla třeme se dvěma lžícemi práškového cukru do pěny, následně přidáme 100 g strouhaných piškotů navlhčených lžící rumu a lžící kávy.
Krok 4
Hotové naplněné pečivo zdobíme buď bílou čokoládovou polevou nebo kávovou polevou. Kávová poleva se připraví z 250 g moučkového cukru a 5 polévkových lžic horké kávy. Směs se tře dohusta. Cukroví uchováváme v chladné místnosti.