Jak upéct martinské rohlíky | tradiční recept
Jak upéct martinské rohlíky | tradiční recept. Pečení martinských rohlíků patřilo ve staročeské kuchyni k hezkým lidovým zvykům. Proč si občas nevzpomenout na tuto kuchařskou tradici a neupéct si je i dnes. Martinské rohlíky se nejčastěji plnily mákem, povidly, perníkem, nebo pracharandou (mleté sušené hrušky).
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept
Jak uvařit tradiční vánoční rybí polévku | recept. Jak uvařit tradiční štědrovečerní polévku by měla vědět každá hospodyňka. Není to tak složité, a i…
Jak upéct vánoční štědrák | recept na skládaný dort
Jak upéct vánoční štědrák | recept na skládaný dort. Štědrák nesměl kdysi na vánočním stole chybět – někde se mu také říkalo skládanec. Je to moučník…
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept
Jak upéct kynuté bulky s ovocem | recept. Tomuto kynutému pečivu se u nás říkalo peciválky. Když jsem pátrala ve starých receptech, zjistila jsem, že…
Jak upéct svatomartinské ořechové rohlíčky bez kynutí | recept
Svatomartinské ořechové rohlíčky bez kynutí | recept. Svatomartinské hody jsou spojovány i se sladkými koláčky nebo jiným pečivem. Obzvláště oblíbené…
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…