Jak upéct makovec bez mouky (bezlepkový) | recept
Makovec | recept. Mák je významná olejnina, v modrých semenech obsahuje až 60 % oleje. Dále obsahuje vysoký podíl vlákniny a velké množství vápníku (až dvanáctkrát více než mléko). 100 g mletého máku obsahuje doporučenou denní dávku vápníku. Konzumace makových pokrmů se doporučuje dětem, těhotným ženám a lidem trpícím osteoporózou. Pozor ale na vysokou energetickou hodnotu máku. Recept na makovec je bez přidané mouky, je vhodný i pro osoby s nesnášenlivostí lepku nebo s celiakií. Makovec je snadný na přípravu a nenáročný na suroviny. Povede se každému, nebojte se toho.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept. Předem uvařené brambory zakomponované do těsta přemění tradiční makovec ve fantasti…
Jak bez mouky upéct šťavnatý makovec
V těstě obyčejný, bez mouky pečený a pouze cukrem zdobený. Tedy zcela jednoduchý, přitom však oslnivý a mimořádně šťavnatý makovec, který tím, že…
Jak upéct bezlepkový staročeský moučník | recept
Bezlepkový staročeský moučník | recept. Tento moučník neobsahuje mouku, je proto vhodný pro nemocné celiakií nebo osoby nesnášející lepek. Příprava je…
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept. Prvotřídní řezy z třeného, máslově jemného a mákem prostoupeného těsta, které jsou k …
Jak upéct vynikající makové řezy s krémem a zkaramelizovanou posypkou
Jak upéct vynikající makové řezy s krémem a zkaramelizovanou posypkou. Luxusně vypadající moučník z nadýchaného piškotového těsta, které je protk…