Jak upéct listový koláč nevšedních chutí | recept se sýrem a suchým salámem
Jak upéct listový koláč nevšedních chutí | recept se sýrem a suchým salámem. Nevšední slaný koláč, který se stane hitem večírků a oslav. Právě na nich jsou vítané poněkud odvážné, netradiční a výrazné kombinace chutí, kterých je právě tento koláč plný. Buďte tedy odvážní a nebojte se na listové těsto navrstvit zdánlivě neslučitelné. Výsledek vás příjemně překvapí.
Co je potřeba
Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm
- 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
- 100 g tučnějšího plátkového sýru (Gouda, Eidam 45 %)
- 150 g suchého salámu (například Herkules či Poličan)
- 300 g rajčat
- 200 g nakládaných okurek
- 4 vajíčka
- 1 lžička kari koření
- špetka muškátového oříšku
- sůl, čerstvě mletý pepř
Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 °C (horkovzdušná trouba 170 °C), přibližně 40–45 min. dozlatova.
Po upečení odolejte neskutečné vůni pečeného salámu a nechejte koláč ve formě vychladnout a zpevnit. Poté nakrájejte na klínky a servírujte ozdobený například zelenou cibulkou, pažitkou či klidně s další nakládanou zeleninou k přikusování.
Tipy
Opravdové chuťové bomby dosáhnete, pokud sáhnete po výraznějším sýru, jakým je například ementál, čedar, niva a povrch koláče zasypete například pikantním paprikášem.
Diskuze k článku