Jak upéct jemné pečivo z lineckého těsta | recept
Cukroví z lineckého těsta slepené marmeládou je vánoční evergreen. Linecké těsto je křehké a po správném odležení se rozplývá na jazyku. Pokud se domníváte, že název těsta má něco společného s rakouským Lincem, tak se mýlíte. V Rakousku neznají linecké těsto, jen linecký koláč. Lineckému těstu říkají křehké. A našim lineckým koláčkům zase linecké oči. Recept, který nabízím, je tedy správně z křehkého těsta. Odjakživa jsme mu říkali linecké, je jemné a má výbornou chuť. Určitě vyzkoušejte!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct skořicové čtverečky | recept
Skořicové čtverečky si oblíbí především děti. Svojí chutí totiž připomínají skořicové snídaňové cereálie jedné známé značky. U nás doma je to nejoblíb…
Jak upéct mocca koláčky (srdíčka) | recept
Mocca koláčky | recept. Máte rádi kávu? Pak mocca koláčky jsou právě pro vás. Výrazná chuť kávy v kombinaci s kakaem je pro milovníky kávy to pravé za…
Jak upéct mandlové věnečky | recept
Mandlové věnečky | recept. Mandle jako surovina do vánočního pečiva mají vedle oříšků a ořechů široké uplatnění. Nastrouhané se přidávají do těst, cel…
Jak upéct kokosové cukroví do formiček | recept
Kokosové cukroví | recept. Kokos patří k Vánocům stejně jako vanilka, ořechy, čokoláda a jiné voňavé suroviny. Kokosové cukroví proto na našem vánoční…
Jak upéct pomerančové sušenky | recept
Pomerančové sušenky | recept. Příprava sušenek je snadná a hlavně nepotřebujete žádná vykrajovátka nebo formičky. Vystačíte si pouze s vidličkou. Odpa…