Jak upéct pomerančové sušenky | recept
Pomerančové sušenky | recept. Příprava sušenek je snadná a hlavně nepotřebujete žádná vykrajovátka nebo formičky. Vystačíte si pouze s vidličkou. Odpadá tedy nepříjemné a zdlouhavé čištění formiček! Recept není můj, je v mé sbírce nový a pochází od kamarádky. Je ale mnou vyzkoušený a pomerančové sušenky jsou chutným zpestřením kolekce vánočního cukroví. Pomerančové sušenky jsou skutečně výborné, určitě si je zamilujete. Dají se jíst čerstvé, to je křupavé, nebo až po týdenním odležení, kdy zvláční. Záleží na vašich chuťových preferencích.
Co je potřeba
na těsto:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 300 g prosáté polohrubé mouky
- 100 g strouhaných neloupaných mandlí
- 2 vaječné žloutky
- 3 kávové lžičky Maizeny (škrobu)
- 3 kávové lžičky bio pomerančové kůry
- 1 lžička prášku do pečiva
na slepení:
- pomerančová marmeláda
na polevu:
- hořká čokoláda
Tipy
Mám vyzkoušený i postup, že všechny suroviny v míse prohnětu dohromady. Je to rychlejší a rozdíl skoro žádný.
Diskuze k článku