Jak upéct domácí bratislavské rohlíčky | recept
Naučte se péct vynikající bratislavské rohlíčky s makovou a ořechovou náplní. Čím začít? V troše vlažného mléka rozmíchejte cukr a droždí na kvásek. Smíchejte polohrubou i hladkou mouku, přidejte žloutky vajec, rozpuštěné máslo, práškový cukr, sůl a kvásek. Vypracujeme nelepivé těsto, přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 50 minut. Mezitím si připravte makovou a ořechovou náplň podle videoreceptu. A bratislavské „rožky“ jsou na světě.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Výborné...
vyzkouším
Další zajímavé články
Jak upéct křehké židovské košíčky s makovou náplní plnou medu a semínek | recept
Jak upéct křehké židovské košíčky s makovou náplní plnou medu a semínek | recept. Tato výtečná židovská cukrovinka plná jedinečných a pro Blízký výcho…
Jak upéct dechberoucí arašídové dortíčky z arašídového másla a třtinové melasy
Plně harmonické a v chuti i vůni intenzivní arašídové dortíčky, ve kterých dominuje spojení arašídového másla, třtinové melasy a voňavé vanilky.…
Jak na bláznivé čokoládovo-arašídové Cheerios košíčky
Bláznivé, ovšem dětmi milované. Sladké, křupavé a hravě barevné košíčky plné milovaných Cheerios cereálií jsou rychlou, nepečenou cukrovinkou přímo ur…
Jak na veganské kakaové brownies z banánů a arašídového másla
Brownies coby kakaově tmavý, typicky hutný a vlahý koláč připravený v nevšedním veganském pojetí je překvapivě chutnou a zdravou variantou tohoto…
Jak udělat žemlovku | recept
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Hotovo!!!