Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct chlebíčkovou veku doma | recept

Jak upéct chlebíčkovou veku doma | recept

Domácí chlebíčková veka | recept. Na různé domácí oslavy je zvykem připravovat obložené chlebíčky. Zejména na vesnici a v menších městech se ne vždy podaří veku na chlebíčky v obchodě koupit. Nabízím proto vyzkoušený recept na přípravu domácí veky, který by se vám mohl hodit.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jana Brusková (neověřeno) | Pá, 12/01/2023 - 12:08

Dobrý den, dovolím se sem dát také jeden recept na "chléb". Je velmi dobrý a synové ho milují.
1 kg hladké mouky
1/2 litru vlažné vody
20 g soli
droždí
70 g oleje
po vykynutí přidáme kmín, 150 kysaného zelí (bez šťávy) a 200 g libové anglické slaniny nakrájené na kostičky (může ji být podle chutí i víc). Těsto dobře proděláme, zpočátku dost lepí (dokud do něj není dobře zapracované zelí) a musí se tedy podsypávat. Pak vytvarujeme dvě menší veky, potřeme osolenou vodou, necháme odpočinout a poté pečeme cca 45 minut. Po upečení opět potřeme osolenou vodou.

Vašek (neověřeno) | So, 08/21/2021 - 19:17

Dneska jsem veky podle tohoto receptu upekl a opravdu jsou výborné.

zippo111 (neověřeno) | So, 04/30/2016 - 08:37

nemá kostka dtoždí 42gramů???

poetkavlasta (neověřeno) | So, 04/30/2016 - 16:00

Domácí veka na chlebíčky, je prima recept. Děkuji.
V obchodech jsou veky ošklivé, drolí se, nejdou namazat, někdy páchnou po kvasnicích a jindy jsou nedopečené, když se střídka promne mezi presty, je to jako plastelína pro děti na hraní. Takže v poslední době jsem veku přestala úplně kupovat. Prostě mi nechutná.
Takže Váš recept vítám. Vlasta

Další zajímavé články

Jak udělat žemlovku | recept
Jak udělat žemlovku | recept
Žemlovka | recept. Žemlovka (zemlbába) je jídlo, které každý zná ze školní jídelny, kde mělo podobu rozbředlé neochucené hmoty. Alespoň v té naší jíde…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.