Jak upéct chlebíčkovou veku doma | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
Děkuji a ať Vám chutná.
Dobrý den, dovolím se sem dát také jeden recept na "chléb". Je velmi dobrý a synové ho milují.
1 kg hladké mouky
1/2 litru vlažné vody
20 g soli
droždí
70 g oleje
po vykynutí přidáme kmín, 150 kysaného zelí (bez šťávy) a 200 g libové anglické slaniny nakrájené na kostičky (může ji být podle chutí i víc). Těsto dobře proděláme, zpočátku dost lepí (dokud do něj není dobře zapracované zelí) a musí se tedy podsypávat. Pak vytvarujeme dvě menší veky, potřeme osolenou vodou, necháme odpočinout a poté pečeme cca 45 minut. Po upečení opět potřeme osolenou vodou.
Dneska jsem veky podle tohoto receptu upekl a opravdu jsou výborné.
nemá kostka dtoždí 42gramů???
Domácí veka na chlebíčky, je prima recept. Děkuji.
V obchodech jsou veky ošklivé, drolí se, nejdou namazat, někdy páchnou po kvasnicích a jindy jsou nedopečené, když se střídka promne mezi presty, je to jako plastelína pro děti na hraní. Takže v poslední době jsem veku přestala úplně kupovat. Prostě mi nechutná.
Takže Váš recept vítám. Vlasta
Děkuji za upozornění, samozřejmě má tam být 42 g.