Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky

Bezlepkové sušenky z kokosové mouky | recept. Sehnat chutné bezlepkové sušenky za rozumnou cenu je bohužel někdy umění. Není však nic jednoduššího, než si upéct domácí sušenky z kvalitních surovin. Vyzkoušejte následující opravdu snadný recept na bezlepkové sušenky z kokosové mouky. Překvapí Vás svou měkkou a vláčnou konzistencí, kterou neztratí ani druhý den.

 

Co je potřeba

  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku rozehřátého másla
  • 1/3 hrnku kokosové mouky
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 BIO vanilkový cukr nebo vnitřek z 1/2 vanilkového lusku
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • kousky čokolády, případně oříšky, strouhaný kokos, semínka či sušené ovoce
1

Vejce ušleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a posléze i s rozehřátým máslem. Následně přisypeme kokosovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli.

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky
2

Nakonec do těsta zapracujeme na kousky nasekanou čokoládu, oříšky, sušené ovoce nebo jiné ingredience. Těsto necháme chvíli odpočinout, získá díky tomu potřebnou konzistenci, jelikož kokosová mouka do sebe postupně absorbuje velké množství tekutiny. V případě, že by bylo výsledné těsto příliš lepivé, vmícháme do něj ještě trochu kokosové mouky.

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky
3

Z těsta tvarujeme malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku rozmáčkneme pomocí razítka na sušenky. Sušenky je možné vyrobit také klasickým rozválením těsta a vykrájením koleček, případně je vytvarovat rukama.

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky
4

Sušenky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme je asi 12–15 minut, dokud nezačnou zlátnout jejich okraje. Před podáváním je necháme zcela vychladnout.

Jak upéct bezlepkové sušenky z kokosové mouky

Tipy

Pokud místo másla použijete kokosový olej, budou sušenky vhodné i při bezmléčné dietě.

Třtinový cukr je možné nahradit medem, případně javorovým či datlovým sirupem.

Těsto lze ochutit také kakaem, karobem či mletou skořicí.

Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.