Jak udělat vánočního kubu | recept
Jak udělat vánočního kubu | recept. Tradičním vánočním pokrmem je houbový černý kuba. Připravuje se z krup, někde z krupek, koření a hub. Používají se tvrdší druhy hub, které sušením zčernají (např. hřib modračka nebo křemenáče). V některých rodinách nedají dopustit na stročky, které mají také krásnou černou barvu. Podle tmavých hub dostal tento pokrm své jméno – černý kuba. V současné době se toto jídlo podává i v restauracích a to nejenom na Vánoce. Je totiž velmi chutnou přílohou (např. k pečenému kuřeti). V našem receptu se naučíte, jak si správného kubu, krok za krokem, připravit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit štědrovečerní hrachovou polévku | recept
Štědrovečerní hrachová polévka | recept. Štědrý večer bývá spojený s rybí polévkou, kaprem a bramborovým salátem. Pokud Vám však rybí polévka nechutná…
Jak upéct medové zázvorky | recept na vánoční cukroví
Medové zázvorky | recept na vánoční cukroví. Zázvorky jsou staročeské klasické vánoční cukroví. Jak název napovídá, přidává se do nich mletý sušený zá…
Jak upéct vanilkové rohlíčky podle stoletého receptu | recept
Vanilkové rohlíčky podle stoletého receptu | recept na vánoční cukroví. Předpis na vanilkové rohlíčky je ze sbírky receptů paní, která se narodila v r…
Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…
Jak upéct badyánové cukroví s pomerančovou polevou | recept
Badyánové cukroví | recept. Badyánové cukroví je netradiční a překvapí vás svojí neobvyklou, avšak zajímavou kořeněnou chutí. Aby se správně rozvinula…