Jak udělat tatarák | recept
Recept na tatarák – tatarský biftek z hovězí kýty s ančovičkami, kapar a dijonské hořčice. Špičku kýty na tatarák očistěte a odblaňte a pokrájejte na menší kousky. Zhruba polovinu masa na tatarák vložte do nádoby se sekáčkem a maso rozsekejte najemno. To samé udělejte i s druhou polovinou. Recept na tatarák podle Masa Planá krok za krokem ve videonávodu.
Co je potřeba
Na 2 porce tataráku potřebujete:
200 g hovězí špičky kýty
1 žloutek
2 filety ančovičky v oleji
6 kousků malých kapar ve slaném nálevu
1 snítku hladkolisté petrželky
1 lžičku worcesterské omáčky
1 lžičku dijonské hořčice
2 šalotky (nebo jednu menší cibuli)
1 paličku česneku
hrubě mletý černý pepř
sůl
chlebové topinky smažené v oleji
Diskuze k videu