Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat tatarák | recept

23. Říjen 2022

Recept na tatarák – tatarský biftek z hovězí kýty s ančovičkami, kapar a dijonské hořčice. Špičku kýty na tatarák očistěte a odblaňte a pokrájejte na menší kousky. Zhruba polovinu masa na tatarák vložte do nádoby se sekáčkem a maso rozsekejte najemno. To samé udělejte i s druhou polovinou. Recept na tatarák podle Masa Planá krok za krokem ve videonávodu.

Co je potřeba

Na 2 porce tataráku potřebujete:

200 g hovězí špičky kýty
1 žloutek
2 filety ančovičky v oleji
6 kousků malých kapar ve slaném nálevu
1 snítku hladkolisté petrželky
1 lžičku worcesterské omáčky
1 lžičku dijonské hořčice
2 šalotky (nebo jednu menší cibuli)
1 paličku česneku
hrubě mletý černý pepř
sůl
chlebové topinky smažené v oleji

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak udělat svíčkové medailonky | recept
Jak udělat svíčkové medailonky | recept
Jak udělat svíčkové medailonky | recept. Na přípravu minutek používáme také roštěnec, vepřové kotlety a vepřovou panenku. Začneme tím, že svíčkové mas…
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Jak uvařit hovězí nadivoko | recept
Hovězí nadivoko | recept. V tradiční české kuchyni se víno využívá poměrně málo. Jedním z pokrmů s vínem jako ingrediencí je hovězí nadivoko, kte…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.