Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat šťouchané brambory s jarní cibulkou

Jak udělat šťouchané brambory s jarní cibulkou

Velikonoční oběd je rituál, ke kterému patří šťouchané brambory s jarní cibulkou.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:

750 g nových brambor

1 cibule, nakrájená na větší kousky

3 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje

1 svazek jarní cibulky, nadrobno nasekaný

sůl a čerstvě mletý pepř

100 ml 12% smetany

1

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky.

2

Cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám i s tukem.

3

Přidáme cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany.

4

Dobře promícháme a přidáme zbylou smetanu dle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.

Klíčová slova: brambory cibulka jarní šťouchané
Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.