Jak udělat šťouchané brambory s jarní cibulkou
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Velikonoční oběd je rituál, ke kterému patří šťouchané brambory s jarní cibulkou.
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
750 g nových brambor
1 cibule, nakrájená na větší kousky
3 lžíce másla + 1 lžíce olivového oleje
1 svazek jarní cibulky, nadrobno nasekaný
sůl a čerstvě mletý pepř
100 ml 12% smetany
Krok 1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a rozšťoucháme na hrudky.
Krok 2
Cibuli osmahneme na másle s olivovým olejem do světle karamelové barvy a přisypeme ji k bramborám i s tukem.
Krok 3
Přidáme cibulku, sůl a pepř a polovinu ohřáté smetany.
Krok 4
Dobře promícháme a přidáme zbylou smetanu dle toho, jakou chceme získat výslednou konzistenci.