Jak udělat salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept
Salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept. Salát jako oběd do práce nemusí být jen zeleninovou směsí, po níž máte brzy hlad. Když k zelenině přidáte ještě obiloviny nebo luštěniny, vytvoříte tak nutričně bohatší oběd, který vás zasytí na delší dobu, a ještě si skvěle pochutnáte. V následujícím receptu je použita kombinace červené čočky a pohanky. Výhody červené čočky jsou obecně známy, červená čočka je hotová během chvíle, nepotřebuje zdlouhavé namáčení ani vaření a je lépe stravitelná. Pohanka je skvělou plodinou, kterou by do svého jídelníčku měli zařadit všichni, kteří chtějí dbát na zdravou výživu. V receptu je dále použita kombinace sezonní zeleniny – rajčata, papriky, okurky a mrkve. Tečku pokrmu dodávají slunečnicová semínka.