Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat salámovou pomazánku s křenem | recept

Jak udělat salámovou pomazánku s křenem | recept

Salámová pomazánka s křenem | recept. Salámová pomazánka obohatí jídelníček o pestrost a chuť. Kdo má rád výrazné chutě a trochu ostřejší pokrm, tak je to správně zvolený akcent. Je pravdou, že složení pomazánky (vzhledem k majonéze) není zcela v souladu se zdravou výživou, ale některým strávníkům to vyhovuje, a kdo z nás by si nechtěl někdy ve volbě stravy zahřešit. Salámová pomazánka s křenem je vláčná a celkově skvělá.

Co je potřeba

  • 25 – 30 dkg salámu
  • kořen křenu (křeník ve skleničce)
  • 2 – 3 vejce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce majonézy
  • malá lžička
  • hořčice sůl
1

Připravíme si všechny ingredience na salámovou pomazánku s křenem – salám podle chuti. Vhodné jsou měkké salámy, jdou jednoduše a rychle nastrouhat. Může to být salám Gothaj nebo jakýkoliv libový salám – kuřecí, lahůdkový, krůtí a podobně. Křen nemusíme nutně mít jako kořen, můžeme si koupit křemík ve skleničce. Ty jsou různého typu, méně i více ostré. Zde se hodí více ostrý, vzhledem k dalším ingrediencím by u mírně ostrého křemíku nebyla chuť křenu příliš znát. Cibule nemusí být velká.

Připravíme si všechny ingredience na salámovou pomazánku s křenem – salám podle chuti. Vhodné jsou měkké salámy, jdou jednoduše a rychle nastrouhat. Může to být salám Gothaj nebo jakýkoliv libový salám – kuřecí, lahůdkový, krůtí a podobně. Křen nemusíme nutně mít jako kořen, můžeme si koupit křemík ve skleničce. Ty jsou různého typu, méně i více ostré. Zde se hodí více ostrý, vzhledem k dalším ingrediencím by u mírně ostrého křemíku nebyla chuť křenu příliš znát. Cibule nemusí být velká.
2

Nastrouháme salám na hrubém struhadle a přidáme křen. Pokud máme kořen, kousek křenu oloupeme a omyjeme, strouháme na jemném struhadle! Křen musí být skutečně strouhaný na jemno, hrubá struktura by narušila celou konzistenci pomazánky a kousnutí do hrubé hrudky křenu by nebylo příjemné. Křenu strouhaného nebo křemíku dejte do salámové pomazánky tolik, aby vám to vyhovovalo chuťově. Pokud počítáte i s dětmi, dáme tam raději méně, aby nebyla pomazánka ostrá.

Nastrouháme salám na hrubém struhadle a přidáme křen. Pokud máme kořen, kousek křenu oloupeme a omyjeme, strouháme na jemném struhadle! Křen musí být skutečně strouhaný na jemno, hrubá struktura by narušila celou konzistenci pomazánky a kousnutí do hrubé hrudky křenu by nebylo příjemné. Křenu strouhaného nebo křemíku dejte do salámové pomazánky tolik, aby vám to vyhovovalo chuťově. Pokud počítáte i s dětmi, dáme tam raději méně, aby nebyla pomazánka ostrá.
3

Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na jemno na pracovním prkénku a dáme do mikrovlnky na několik vteřin "spařit". Takto upravená cibulka není tak štiplavá. Silice, které obsahuje jsou zjemněné. Přidáme lžíci majolky a lžičku hořčice a vše zamícháme. Osolíme podle chuti, pepřit raději nebudeme, ostrost pomazánky je dostačující.

Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na jemno na pracovním prkénku a dáme do mikrovlnky na několik vteřin "spařit". Takto upravená cibulka není tak štiplavá. Silice, které obsahuje jsou zjemněné. Přidáme lžíci majolky a lžičku hořčice a vše zamícháme. Osolíme podle chuti, pepřit raději nebudeme, ostrost pomazánky je dostačující.
4

Salámová pomazánka s křenem je připravená k servírování. Pomazánku můžeme podávat s pečivem nebo namažeme na večky. Pokud vás netíží čas, můžete večky opéct na sucho na pánvi a na vlažné večky natřít pomazánku. Dobrá chuť je tak zaručena.

Salámová pomazánka s křenem je připravená k servírování. Pomazánku můžeme podávat s pečivem nebo namažeme na večky. Pokud vás netíží čas, můžete večky opéct na sucho na pánvi a na vlažné večky natřít pomazánku. Dobrá chuť je tak zaručena.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.