Jak udělat vajíčkovou pomazánku | recept
Jak udělat vajíčkovou pomazánku | recept. Česká klasika mezi pomazánkami je vajíčková pomazánka. Není pochyb, že vajíčková pomazánka patří k těm nejoblíbenějším pomazánkám v české kuchyni. Jednak pro snadnou přípravu, jednak pro širokou škálu využití – vajíčková pomazánka je použitelná od obložených chlebíčků, přes jednohubky až po obložené bagety. Vajíčkovou pomazánku připravíte snadno a rychle, stačí vám pouze potřebné suroviny a následující jednoduchý recept. Vajíčková pomazánka krok za krokem.
Co je potřeba
Na přípravu vajíčkové pomazánky si dle receptu přichystejte tyto suroviny:
- vajíčka natvrdo 5 ks
- cibule 1 ks
- majonéza 1 sáček
- sterilovaný hrášek 1 malá plechovka
- sůl, pepř
Přípravu vajíčkové pomazánky začněte tím, že cibuli oloupete a nakrájíte na drobné kousky.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme k cibuli.
Ke směsi přidáme majonézu a sterilovaný hrášek.
Vajíčkovou pomazánku dochutíme solí a pepřem, vše důkladně promícháme.
Výborná vajíčková pomazánka je hotová a připravená k podávání na krajíci chleba, bagetě nebo jednohubkách. Na závěr můžeme pomazánku dozdobit pažitkou. Dobrou chuť!
Diskuze k článku