Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty
Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty. Ovocné poháry jsou rychlým a efektním pohoštěním nebo odpoledním dezertem. Při jejich přípravě zapojte fantazii a nebojte se kombinovat ingredience a chutě. Do pohárů můžete přidávat i zmrzlinu, třeba doma vyrobenou. A budou-li je konzumovat pouze dospělí, můžete do poháru přidat i nějaký sladký likér. V článku naleznete dva recepty, první je netradiční a druhý všeobecně známá klasika.
Co je potřeba
Pohár s ovesnými vločkami:
- 30 g ovesných vloček
- lžička javorového (datlového) sirupu
- 50 ml uvařené silné kávy
- 25 g čokolády
- lžička kakaa
- lžička sirupu
- 100 g jogurtu
- bílý jogurt na proložení vrstev
Ovocný pohár s pudinkem a smetanou:
- 500 ml mléka
- 1 pudinkový prášek s příchutí vanilky
- 250 g měkkého tvarohu (lze vynechat)
- cukr podle chuti
- jakékoli ovoce
- smetana ke šlehání
Běžným způsobem uvařte pudink. Nechte ho zchladnout a občas ho promíchejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Pokud pudink méně osladíte a povrch uvařeného posypete krupicovým cukrem, nemusíte ho míchat, cukr zabrání vytvoření škraloupu. Do studeného pudinku zašlehejte měkký tvaroh. Může být i ve vaničce.
Diskuze k článku