Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty
Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty. Ovocné poháry jsou rychlým a efektním pohoštěním nebo odpoledním dezertem. Při jejich přípravě zapojte fantazii a nebojte se kombinovat ingredience a chutě. Do pohárů můžete přidávat i zmrzlinu, třeba doma vyrobenou. A budou-li je konzumovat pouze dospělí, můžete do poháru přidat i nějaký sladký likér. V článku naleznete dva recepty, první je netradiční a druhý všeobecně známá klasika.
Co je potřeba
Pohár s ovesnými vločkami:
- 30 g ovesných vloček
- lžička javorového (datlového) sirupu
- 50 ml uvařené silné kávy
- 25 g čokolády
- lžička kakaa
- lžička sirupu
- 100 g jogurtu
- bílý jogurt na proložení vrstev
Ovocný pohár s pudinkem a smetanou:
- 500 ml mléka
- 1 pudinkový prášek s příchutí vanilky
- 250 g měkkého tvarohu (lze vynechat)
- cukr podle chuti
- jakékoli ovoce
- smetana ke šlehání
Krok 1
Ovesné vločky zalijte horkou silnou kávou a sirupem. Promíchejte a nechte vychladnout.
Krok 2
Čokoládu rozpusťte a prošlehejte s kakaem, sirupem a bílým jogurtem. Čokoládu rozpouštějte při nízké teplotě a míchejte ji,kakao a sirup přidejte až se čokoláda rozehřeje.
Krok 3
Do sklenic postupně vkládejte vrstvu vloček, čokoládové směsi a bílého jogurtu. Opakujte do spotřebování všech směsí. Povrch pohárů můžete posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce.
Krok 4
Jahody (maliny, borůvky, broskve…) rozmixujte na kaši. Záleží na vás, zda-li ovoce osladíte cukrem, sladidlem nebo ho necháte bez cukru.
Krok 5
Běžným způsobem uvařte pudink. Nechte ho zchladnout a občas ho promíchejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Pokud pudink méně osladíte a povrch uvařeného posypete krupicovým cukrem, nemusíte ho míchat, cukr zabrání vytvoření škraloupu. Do studeného pudinku zašlehejte měkký tvaroh. Může být i ve vaničce.
Krok 6
Do sklenic nalijte ovocnou kaši, zakryjte krémem a tak pokračujte, dokud vám ovoce i krém vystačí. Dlouhou lžičkou můžete vrstvy lehce promíchat a vytvořit tak mramorování. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou a ozdobte ovocem. Podávejte vychlazené.