jaktak.cz

Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat rychlé a jednoduché dezerty do skla | 2 recepty. Ovocné poháry jsou rychlým a efektním pohoštěním nebo odpoledním dezertem. Při jejich přípravě zapojte fantazii a nebojte se kombinovat ingredience a chutě. Do pohárů můžete přidávat i zmrzlinu, třeba doma vyrobenou. A  budou-li je konzumovat pouze dospělí, můžete do poháru přidat i nějaký sladký likér. V článku naleznete dva recepty, první je netradiční a druhý všeobecně známá klasika.

Co je potřeba

Pohár s ovesnými vločkami:

  • 30 g ovesných vloček
  • lžička javorového (datlového) sirupu
  • 50 ml uvařené silné kávy
  • 25 g čokolády
  • lžička kakaa
  • lžička sirupu
  • 100 g jogurtu
  • bílý jogurt na proložení vrstev

Ovocný pohár s pudinkem a smetanou:

  • 500 ml mléka
  • 1 pudinkový prášek s příchutí vanilky
  • 250 g měkkého tvarohu (lze vynechat)
  • cukr podle chuti
  • jakékoli ovoce
  • smetana ke šlehání

Krok 1

Ovesné vločky zalijte horkou silnou kávou a sirupem. Promíchejte a nechte vychladnout.

Krok 2

Čokoládu rozpusťte  a prošlehejte s kakaem, sirupem a bílým jogurtem. Čokoládu rozpouštějte při nízké teplotě a míchejte ji,kakao a sirup přidejte až se čokoláda rozehřeje.

Krok 3

Do sklenic postupně vkládejte vrstvu vloček, čokoládové směsi a bílého jogurtu. Opakujte do spotřebování všech směsí. Povrch pohárů můžete posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou. Nechte alespoň hodinu odpočinout v chladničce.

Krok 4

Jahody (maliny, borůvky, broskve…) rozmixujte na kaši. Záleží na vás, zda-li ovoce osladíte cukrem, sladidlem nebo ho necháte bez cukru.

Krok 5

Běžným způsobem uvařte pudink. Nechte ho zchladnout a občas ho promíchejte, aby se na povrchu neutvořil škraloup. Pokud pudink méně osladíte a povrch uvařeného posypete krupicovým cukrem, nemusíte ho míchat, cukr zabrání vytvoření škraloupu. Do studeného pudinku zašlehejte měkký tvaroh. Může být i ve vaničce. 

Krok 6

Do sklenic nalijte ovocnou kaši, zakryjte krémem a tak pokračujte, dokud vám ovoce i krém vystačí. Dlouhou lžičkou můžete vrstvy lehce promíchat a vytvořit tak mramorování. Před podáváním ozdobte ušlehanou smetanou a ozdobte ovocem. Podávejte vychlazené.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-rychle-jednoduche-dezerty-do-skla-2-recepty.html