Jak udělat rybízovou bublaninu | recept. Rybízová bublanina podle našeho receptu je asi ten nejjednodušší rybízový moučník. Recept je určen především těm, kteří s pečením teprve začínají. Recept na tuto rybízovou bublaninu je snadno zapamatovatelný, a lze jej uplatnit i při pečení jiné než rybízové bublaniny. Jak udělat rybízovou bublaninu snadno a rychle? Postupujte s námi.
Co je potřeba
Rybíz Polohrubá mouka, prášek do pečiva Cukr, olej, případně citronová kůra a mletá skořice Dvě celá vejce Pečící forma, trouba
1
Na rybízovou bublaninu nebudeme potřebovat žádné váhy, protože ingredience budeme odměřovat hrníčkem nebo „od oka“. Připravíme si polohrubou mouku, olej nebo Heru, dvě vejce, pískový (krystalový cukr), prášek do pečiva, případně trochu mléka a citronovou kůru.
2
Ručním šlehačem rozmícháme dvě celá vejce, hrnek cukru a buď půl hrnku oleje nebo asi tak dvě pětiny (méně než polovinu) Hery či jiného rostlinného másla, případně kůru z půlky citronu (nemusí být). Do našlehané hmoty přisypeme dva hrnky polohrubé mouky, do které jsme zamíchali jeden prášek do pečiva.
3
Tukem vymažeme pečící formu, plech nebo jinou vhodnou plochou nádobu vhodnou k pěčení. Vysypeme ji buď strouhankou nebo polohrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, stěrkou uhladíme. Posypeme rybízem, pocukrujeme, případně trochu posypeme mletou skořicí nebo skořicovým cukrem.
4
V předehřáté troubě pečeme při 200°C. Rybízová bublanina je rychle upečená – asi za patnáct minut.
Jak udělat rybízovou buchtu | recept. Rybíz sice nepatří mezi tradiční buchtové náplně, ale přesto může rybízová buchta přijít k chuti. Rybízová bucht…
Jak upéct rybízový koláč s drobenkou | recept. Rybízový koláč s drobenkou je oblíbený pro pikantní kombinaci chutí – ostrý aromatický rybíz doplňuje j…
Jak upéct rybízový koláč s marcipánovou drobenkou | recept. Rybízové koláče mají tu nevýhodu, že při jejich konzumaci jsou rybízová jadérka dost nepří…
Sypaný vločkový koláč s borůvkami a rybízem | recept. Koláče z letního ovoce chutnají vždy nejlépe, voní prázdninami a teplým letním sluncem. Pokud vš…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku