Jak udělat rybízovou bublaninu | recept
Jak udělat rybízovou bublaninu | recept. Rybízová bublanina podle našeho receptu je asi ten nejjednodušší rybízový moučník. Recept je určen především těm, kteří s pečením teprve začínají. Recept na tuto rybízovou bublaninu je snadno zapamatovatelný, a lze jej uplatnit i při pečení jiné než rybízové bublaniny. Jak udělat rybízovou bublaninu snadno a rychle? Postupujte s námi.
Co je potřeba
Rybíz
Polohrubá mouka, prášek do pečiva
Cukr, olej, případně citronová kůra a mletá skořice
Dvě celá vejce
Pečící forma, trouba
Krok 1
Na rybízovou bublaninu nebudeme potřebovat žádné váhy, protože ingredience budeme odměřovat hrníčkem nebo „od oka“. Připravíme si polohrubou mouku, olej nebo Heru, dvě vejce, pískový (krystalový cukr), prášek do pečiva, případně trochu mléka a citronovou kůru.
Krok 2
Ručním šlehačem rozmícháme dvě celá vejce, hrnek cukru a buď půl hrnku oleje nebo asi tak dvě pětiny (méně než polovinu) Hery či jiného rostlinného másla, případně kůru z půlky citronu (nemusí být). Do našlehané hmoty přisypeme dva hrnky polohrubé mouky, do které jsme zamíchali jeden prášek do pečiva.
Krok 3
Tukem vymažeme pečící formu, plech nebo jinou vhodnou plochou nádobu vhodnou k pěčení. Vysypeme ji buď strouhankou nebo polohrubou moukou. Do formy nalijeme těsto, stěrkou uhladíme. Posypeme rybízem, pocukrujeme, případně trochu posypeme mletou skořicí nebo skořicovým cukrem.
Krok 4
V předehřáté troubě pečeme při 200°C. Rybízová bublanina je rychle upečená – asi za patnáct minut.