Jak udělat rybičkovou pomazánku | recept
Jak udělat rybičkovou pomazánku | recept. Rybičková pomazánka je jednoduchá, přesto lahodná. Nevíte co k večeři, nebo co připravit vašim hostům jako snadné pohoštění? Rybičková pomazánka je ze surovin, které většinou máme doma všichni. Kdo nemá ve špíži uloženou konzervu šprotů nebo sardinek? Zřejmě vlastníme zásoby, které nám slouží, když potřebujeme rychle udělat chutné jednohubky nebo chlebíčky.
Co je potřeba
Co si všechno musíme k výrobě této pomazánky připravit?
pro 4 osoby
cca ½ kostky másla
3 kusy taveného trojúhelníčkového
nebo 1 – 2 kostky obdélníkového sýru
1 konzervu šprotů
vajíčka podle chuti - nejlépe 2
1 - 2 lžíce hořčic
¼ střední cibule
sůl nebo vegetu
pepř
plátky citrónu na ozdobení
Přípravu rybičkové pomazánky začneme následovně: Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Poté ho přidáme k sardinkám a tavenému sýru. Vidličkou vše pěkně promačkáme. Pokud nebude máslo dostatečně měkké, pomazánka se nám bude hůře tvořit. Snažte se jí udělat tak, aby šla na chléb či bagetu dobře rozetřít, takže do hladka.
Cibulku je potřeba nakrájet na jemno. Je tedy lepší, když si předem nabrousíte nůž, abyste neměli problém s tím, že nakrájíte větší kousky díky tupému noži. Mezitím co krájíte cibuli, dejte vařit vejce. Ty uvařte na tvrdo, oloupejte a nakrájejte na malé čtverečky nebo protlačte přes drátěnou mřížku (vzniknou vám úhlednější a hlavně stejné kousky).
Základ rybičkové pomazánky máte hotový, už ho zbývá jen dokořenit. Přidejte hořčici, sůl nebo vegetu a pepř. Množství ingrediencí je závislé na další chuti, pokud máte raději ostřejší pomazánku, dejte si více hořčice a pepře.
Pro děti je lepší vynechat hořčici, jim postačí smíchané máslo s rybičkami a cibulkou. V nejlepším případě místo šprotů koupíte tuňáka. Variací je nespočet a zdravější pomazánku vytvoříte i tvarohovitou konzistenci, když dáte místo másla Lučinu.
Skvěle bude rybičková pomazánka chutnat na chlebu a bílém pečivu, včetně bagety. Svěží chuť pomazánky dodáte čerstvým plátkem citrónu. Dobrou chuť!
Diskuze k článku