Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat řez Mraky | recept

Jak udělat řez Mraky | recept

Řez Mraky | recept. Smetanovo-pudinkový dezert s korpusem z odpalovaného těsta je výborný nejen při teplých letních dnech. Řez Mraky každého osvěží a milovníky sladkého potěší. Jak si připravit jednoduchý, osvěžující a nesmírně lahodný dezert řez Mraky vám poradí následující řádky.

Co je potřeba

Korpus:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g oleje
  • 400 ml vody
  • špetka soli
  • 7 vajec

Pudinková náplň:

  • 1/4 litru mléka
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 ks smetana ke šlehání
  • 1 ks ztužovač šlehačky

Tvarohová náplň:

  • 1 tvaroh z vaničky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 ks smetana ke šlehání
  • 1 ks ztužovač šlehačky
1

Připravíme odpalované těsto. V hrnci smícháme olej s vodou a solí, až začne směs vařit, přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto bude lepit na vařečku. Jakmile se těsto přestane lepit. Těsto necháme vychladnout.

Připravíme odpalované těsto. V hrnci smícháme olej s vodou a solí, až začne směs vařit, přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto bude lepit na vařečku. Jakmile se těsto přestane lepit. Těsto necháme vychladnout.
2

Do vychladlého těsta přidáme všechna vajíčka (neoddělujeme žloutky) a vyšleháme v hustou lepivou hmotu, kterou rozetřeme na plech s pečícím papírem.

Do vychladlého těsta přidáme všechna vajíčka (neoddělujeme žloutky) a vyšleháme v hustou lepivou hmotu, kterou rozetřeme na plech s pečícím papírem.
3

Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C po dobu cca 10 až 15 minut. Po upečení nevypadá těsto příliš vábně. Nenechte se zmást a odradit. Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí rozpůlíme těsto na dvě stejné části. Recept na odpalované těsto ZDE: Jak udělat odpalované těsto – POSTUP

Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C po dobu cca 10 až 15 minut. Po upečení nevypadá těsto příliš vábně. Nenechte se zmást a odradit. Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí rozpůlíme těsto na dvě stejné části. Recept na odpalované těsto ZDE: Jak udělat odpalované těsto – POSTUP
4

Vyšleháme smetanu se ztužovačem a dávku rozdělíme na půl. Do první dávky zašleháme tvaroh z vaničky a 2 lžíce moučkového cukru. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink vyšleháme se zbytkem šlehačky (vyšlehaná smetana se ztužovačem).

Vyšleháme smetanu se ztužovačem a dávku rozdělíme na půl. Do první dávky zašleháme tvaroh z vaničky a 2 lžíce moučkového cukru. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink vyšleháme se zbytkem šlehačky (vyšlehaná smetana se ztužovačem).
5

Nejdříve na korpus navrstvíme tvarohovou a teprve potom pudinkovou náplň. Přiklopíme druhým korpusem a dáme vychladit do lednice. Přeji dobrou chuť!

Nejdříve na korpus navrstvíme tvarohovou a teprve potom pudinkovou náplň. Přiklopíme druhým korpusem a dáme vychladit do lednice. Přeji dobrou chuť!
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.