Jak udělat řez Mraky | recept
Řez Mraky | recept. Smetanovo-pudinkový dezert s korpusem z odpalovaného těsta je výborný nejen při teplých letních dnech. Řez Mraky každého osvěží a milovníky sladkého potěší. Jak si připravit jednoduchý, osvěžující a nesmírně lahodný dezert řez Mraky vám poradí následující řádky.
Co je potřeba
Korpus:
- 300 g hladké mouky
- 100 g oleje
- 400 ml vody
- špetka soli
- 7 vajec
Pudinková náplň:
- 1/4 litru mléka
- 1 ks vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 ks smetana ke šlehání
- 1 ks ztužovač šlehačky
Tvarohová náplň:
- 1 tvaroh z vaničky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 ks smetana ke šlehání
- 1 ks ztužovač šlehačky
Krok 1
Připravíme odpalované těsto. V hrnci smícháme olej s vodou a solí, až začne směs vařit, přisypeme mouku a mícháme dokud se těsto bude lepit na vařečku. Jakmile se těsto přestane lepit. Těsto necháme vychladnout.
Krok 2
Do vychladlého těsta přidáme všechna vajíčka (neoddělujeme žloutky) a vyšleháme v hustou lepivou hmotu, kterou rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Krok 3
Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C po dobu cca 10 až 15 minut. Po upečení nevypadá těsto příliš vábně. Nenechte se zmást a odradit. Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí rozpůlíme těsto na dvě stejné části. Recept na odpalované těsto ZDE: Jak udělat odpalované těsto – POSTUP
Krok 4
Vyšleháme smetanu se ztužovačem a dávku rozdělíme na půl. Do první dávky zašleháme tvaroh z vaničky a 2 lžíce moučkového cukru. Z pudinku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink vyšleháme se zbytkem šlehačky (vyšlehaná smetana se ztužovačem).
Krok 5
Nejdříve na korpus navrstvíme tvarohovou a teprve potom pudinkovou náplň. Přiklopíme druhým korpusem a dáme vychladit do lednice. Přeji dobrou chuť!