Jak udělat polentu | recept
Jak udělat polentu | recept. Polenta k ochutnání z prosluněné Itálie. Co je vůbec polenta? Kukuřičná kaše polenta je zdravý pokrm bohatý na bílkoviny a vlákninu, také na vitamíny a minerály. Polenta se v Itálii, ale i např. v Chorvatsku, podává buďto samostatně nejčastěji s pikantním sýrem gorgonzola a kvalitním vínem, nebo slouží jako příloha k masu, salátu či zelenině. Zdánlivě obyčejná kukuřičná kaše je opravdu velice oblíbeným a vyhledávaným pokrmem. Jak se dělá polenta? Tady je jednoduchý základní recept na italskou polentu, se kterým přípravu kukuřičné kaše zvládnete jako by nic.
Co je potřeba
500 g kukuřičné krupice
1 lžíce soli
máslo na vymazání mísy
Dva litry vody osolíme a uvedeme k varu.
Krupici nasypeme do vroucí vody a zamícháme. Ztlumíme plamen a vaříme čtvrt hodiny.
Větší plochou mísu vymažeme máslem a hotovou kukuřičnou kaši polentu do ní vlijeme.
Polentu necháme ztuhnout a poté ji vyklopíme a krájíme na plátky.
Plátky polenty podáváme k různému masu a rybám.
Diskuze k článku