jaktak.cz

Jak udělat polentu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat polentu | recept. Polenta k ochutnání z prosluněné Itálie. Co je vůbec polenta? Kukuřičná kaše polenta je zdravý pokrm bohatý na bílkoviny a vlákninu, také na vitamíny a minerály. Polenta se v Itálii, ale i např. v Chorvatsku, podává buďto samostatně nejčastěji s pikantním sýrem gorgonzola a kvalitním vínem, nebo slouží jako příloha k masu, salátu či zelenině. Zdánlivě obyčejná kukuřičná kaše je opravdu velice oblíbeným a vyhledávaným pokrmem. Jak se dělá polenta? Tady je jednoduchý základní recept na italskou polentu, se kterým přípravu kukuřičné kaše zvládnete jako by nic.

Co je potřeba

500 g kukuřičné krupice
1 lžíce soli
máslo na vymazání mísy

Krok 1

Dva litry vody osolíme a uvedeme k varu.

Krok 2

Krupici nasypeme do vroucí vody a zamícháme. Ztlumíme plamen a vaříme čtvrt hodiny.

Krok 3

Větší plochou mísu vymažeme máslem a hotovou kukuřičnou kaši polentu do ní vlijeme.

Krok 4

Polentu necháme ztuhnout a poté ji vyklopíme a krájíme na plátky.

Krok 5

Plátky polenty podáváme k různému masu a rybám.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-polentu-recept.html