Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty
Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty. Obsahem dnešního článku je několik vyzkoušených a osvědčených krémů (náplní) do drobného cukroví, řezů a dortů. Všechny krémy s máslem dělám až na poslední chvíli, mám vyzkoušeno, že vydrží 14 dní skladování v chladu.
Co je potřeba
viz jednotlivé kroky
Citronový krém
120 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce citronové šťávy, špetka soli
Ve vodní lázni šlehejte citronovou šťávu, žloutky a cukr do zhoustnutí. Přidejte špetičku soli, prošlehejte a dejte chladit do studené vodní lázně. Do zchladlé směsi po částech přidejte změklé máslo.
Čokoládová extra
250 ml smetany ke šlehání, 100 g krupicového cukru, 70 g kakaa, 150 g čokolády, 50 g kokosového tuku nebo Omegy
Do hrnku nalijte šlehačku, rozmíchejte v ní cukr a kakao a přidejte tuk. Přiveďte téměř k varu, těsně před ním odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Nechte rozpustit a směs nechte do druhého dne v chladu. Pak prošlehejte.
Trvanlivá náplň s ořechy
400 g meruňkového džemu, 100 g mletých vlašáků, 2 lžíce rumu
Vše promíchejte dohromady, upravte hustotu podle potřeby.
Ořechový krém
3 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 lžíce tmavého kakaa, 150 ml mléka, 60 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce moučkového cukru, lžíce másla
Rozpusťte 60 g másla, přidejte ořechy a míchejte, dokud se ořechy nezačnou lehce pražit. Odstavte, vmíchejte mouku a nechte mírně vychladnout. Zvlášť promíchejte lžíci másla s kakaem a cukrem. Po lžících přidávejte ořechovou směs. Hotový krém nechte ztuhnout v chladu.
Máslový krém
3 vejce, 200 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla
Ve vodní lázni šlehejte oba cukry s celými vejci, do zhoustnutí (asi 20 minut). Přidejte vyšlehané máslo a vymíchejte krém.
Diskuze k článku