Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty
Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty. Obsahem dnešního článku je několik vyzkoušených a osvědčených krémů (náplní) do drobného cukroví, řezů a dortů. Všechny krémy s máslem dělám až na poslední chvíli, mám vyzkoušeno, že vydrží 14 dní skladování v chladu.
Co je potřeba
viz jednotlivé kroky
Krok 1
Karamelová náplň
90 g karamelových bonbonů (Toffo), 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla
Karamelky vložte do hrnku, zalijte smetanou a při mírné teplotě rozpusťte. Stále míchejte. Jakmile vznikne hladká směs, odstavte a nechte chladnout. Než hmota zcela ztuhne, zašlehejte změklé máslo.
Krok 2
Čokoládová náplň
150 g másla, 150 g hořké čokolády, 60 g moučkového cukru, lžíce rumu
Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny a po malých částech přidávejte téměř vychladlou rozpuštěnou čokoládu a rum.
Krok 3
Citronový krém
120 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce citronové šťávy, špetka soli
Ve vodní lázni šlehejte citronovou šťávu, žloutky a cukr do zhoustnutí. Přidejte špetičku soli, prošlehejte a dejte chladit do studené vodní lázně. Do zchladlé směsi po částech přidejte změklé máslo.
Krok 4
Krém z marshmalow
125 g marshmalow, 50 ml mléka, 125 g másla
Zahřívejte mléko s bonbony a stále míchejte. Rozpuštěnou hmotu nechte vychladit (ne úplně) a po lžičce přidávejte vyšlehané máslo. Dobře zašlehejte, vznikne hladký krém, který po úplném vychladnutí použijte k plnění drobného cukroví.
Krok 5
Čokoládová extra
250 ml smetany ke šlehání, 100 g krupicového cukru, 70 g kakaa, 150 g čokolády, 50 g kokosového tuku nebo Omegy
Do hrnku nalijte šlehačku, rozmíchejte v ní cukr a kakao a přidejte tuk. Přiveďte téměř k varu, těsně před ním odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Nechte rozpustit a směs nechte do druhého dne v chladu. Pak prošlehejte.
Krok 6
Arašídový krém
100 g másla, 50 g moučkového cukru, 100 g mletých burských oříšků
Máslo s cukrem utřete do pěny a přidejte mleté buráky. Důkladně promíchejte.
Krok 7
Trvanlivá náplň s ořechy
400 g meruňkového džemu, 100 g mletých vlašáků, 2 lžíce rumu
Vše promíchejte dohromady, upravte hustotu podle potřeby.
Krok 8
Ořechový krém
3 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 lžíce tmavého kakaa, 150 ml mléka, 60 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce moučkového cukru, lžíce másla
Rozpusťte 60 g másla, přidejte ořechy a míchejte, dokud se ořechy nezačnou lehce pražit. Odstavte, vmíchejte mouku a nechte mírně vychladnout. Zvlášť promíchejte lžíci másla s kakaem a cukrem. Po lžících přidávejte ořechovou směs. Hotový krém nechte ztuhnout v chladu.
Krok 9
Máslový krém
3 vejce, 200 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla
Ve vodní lázni šlehejte oba cukry s celými vejci, do zhoustnutí (asi 20 minut). Přidejte vyšlehané máslo a vymíchejte krém.