jaktak.cz

Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat náplně do cukroví a dortů | recepty. Obsahem dnešního článku je několik vyzkoušených a osvědčených krémů (náplní) do drobného cukroví, řezů a dortů. Všechny krémy  s máslem dělám až na poslední chvíli, mám vyzkoušeno, že vydrží 14 dní skladování v chladu. 

Co je potřeba

viz jednotlivé kroky

Krok 1

Karamelová náplň

90 g karamelových bonbonů (Toffo), 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla

Karamelky vložte do hrnku, zalijte smetanou a při mírné teplotě rozpusťte. Stále míchejte. Jakmile vznikne hladká směs, odstavte a nechte chladnout. Než hmota zcela ztuhne, zašlehejte změklé máslo.

Krok 2

Čokoládová náplň

150 g másla, 150 g hořké čokolády, 60 g moučkového cukru, lžíce rumu

Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny a po malých částech přidávejte téměř vychladlou rozpuštěnou čokoládu a rum.

Krok 3

Citronový krém

120 g másla, 2 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce citronové šťávy, špetka soli

Ve vodní lázni šlehejte citronovou šťávu, žloutky a cukr do zhoustnutí. Přidejte špetičku soli, prošlehejte a dejte chladit do studené vodní lázně. Do zchladlé směsi po částech přidejte změklé máslo.

Krok 4

Krém z marshmalow

125 g marshmalow, 50 ml mléka, 125 g másla

Zahřívejte mléko s bonbony a stále míchejte. Rozpuštěnou hmotu nechte vychladit (ne úplně) a po lžičce přidávejte vyšlehané máslo. Dobře zašlehejte, vznikne hladký krém, který po úplném vychladnutí použijte k plnění drobného cukroví.

Krok 5

Čokoládová extra

250 ml smetany ke šlehání, 100 g krupicového cukru, 70 g kakaa, 150 g čokolády, 50 g kokosového tuku nebo Omegy

Do hrnku nalijte šlehačku, rozmíchejte v ní cukr a kakao a přidejte tuk. Přiveďte téměř k varu, těsně před ním odstavte a přidejte nalámanou čokoládu. Nechte rozpustit a směs nechte do druhého dne v chladu. Pak prošlehejte.

Krok 6

Arašídový krém

100 g másla, 50 g moučkového cukru, 100 g mletých burských oříšků

Máslo s cukrem utřete do pěny a přidejte mleté buráky. Důkladně promíchejte.

Krok 7

Trvanlivá náplň s ořechy

400 g meruňkového džemu, 100 g mletých vlašáků, 2 lžíce rumu

Vše promíchejte dohromady, upravte hustotu podle potřeby.

Krok 8

Ořechový krém

3 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 lžíce tmavého kakaa, 150 ml mléka, 60 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce moučkového cukru, lžíce másla

Rozpusťte 60 g másla, přidejte ořechy a míchejte, dokud se ořechy nezačnou lehce pražit. Odstavte, vmíchejte mouku a nechte mírně vychladnout. Zvlášť promíchejte lžíci másla s kakaem a cukrem. Po lžících přidávejte ořechovou směs. Hotový krém nechte ztuhnout v chladu.

Krok 9

Máslový krém

3 vejce, 200 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla

Ve vodní lázni šlehejte oba cukry s celými vejci, do zhoustnutí (asi 20 minut). Přidejte vyšlehané máslo a vymíchejte krém.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-naplne-do-cukrovi-dortu-recepty.html