Jak udělat muffiny z 3 druhů čokolády | recept
Jak udělat muffiny z 3 druhů čokolády | recept. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Na tyto americké muffiny jsem použila hned tři druhy čokolády - čokoládové muffiny z bílé čokolády, čokoládové muffiny z hořké čokolády a čokoládové muffiny z mléčné čokolády. A výsledek posuďte sami. Skvěle chutnající čokoládové muffiny jsou terno!
Co je potřeba
250 g hladké mouky, prosáté
25 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky mleté jedlé sody
85 g čokolády na vaření, nasekané
85 g bílé čokolády, nasekané
100 g mléčné čokolády, nasekané
2 vejce, prošlehaná
285 ml zakysané smetany
85 g přírodního krupicového cukru
85 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
Troubu, ve které se chystáme péct čokoládové muffiny, předehřejeme na 180°C.
Vymažeme 11 důlků ve formě na muffiny.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a přidáme i veškerou čokoládu.
V jiné misce prošleháme vejce se smetanou, cukrem i máslem.
Směsi slijeme a lehce promícháme, v těstě na muffiny mají zůstat kousky. Lžící naplníme důlky ve formě na muffiny.
Čokoládové muffiny pečeme asi 20 minut, tzn. do té doby, až muffiny vyběhnou. Necháme je pak ještě 15 minut ve formě.
Čokoládové muffiny vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. A je hotovo!
Diskuze k článku