Jak udělat muffiny z 3 druhů čokolády | recept
Jak udělat muffiny z 3 druhů čokolády | recept. Krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Na tyto americké muffiny jsem použila hned tři druhy čokolády - čokoládové muffiny z bílé čokolády, čokoládové muffiny z hořké čokolády a čokoládové muffiny z mléčné čokolády. A výsledek posuďte sami. Skvěle chutnající čokoládové muffiny jsou terno!
Co je potřeba
250 g hladké mouky, prosáté
25 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky mleté jedlé sody
85 g čokolády na vaření, nasekané
85 g bílé čokolády, nasekané
100 g mléčné čokolády, nasekané
2 vejce, prošlehaná
285 ml zakysané smetany
85 g přírodního krupicového cukru
85 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
Krok 1
Troubu, ve které se chystáme péct čokoládové muffiny, předehřejeme na 180°C.
Krok 2
Vymažeme 11 důlků ve formě na muffiny.
Krok 3
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a přidáme i veškerou čokoládu.
Krok 4
V jiné misce prošleháme vejce se smetanou, cukrem i máslem.
Krok 5
Směsi slijeme a lehce promícháme, v těstě na muffiny mají zůstat kousky. Lžící naplníme důlky ve formě na muffiny.
Krok 6
Čokoládové muffiny pečeme asi 20 minut, tzn. do té doby, až muffiny vyběhnou. Necháme je pak ještě 15 minut ve formě.
Krok 7
Čokoládové muffiny vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. A je hotovo!