Jak udělat masový vývar | recept
Jak udělat masový vývar | recept. Recept na hovězí vývar se hodí vždy. Masový vývar - kuřecí vývar, hovězí vývar, rybí vývar a zeleninový vývar slouží jako základ při přípravě různých polévek, omáček nebo k podlévání. Tady je můj recept na přípravu výtečného hovězího vývaru z hovězího masa s kostí.
Co je potřeba
300 - 500 g předního hovězího masa s kostí
1,5 l vody
3 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
1 lžička soli
Začněte přípravu hovězího vývaru tak, že hovězí maso zalijete studenou vodou a přidáte pepř, nové koření, celou cibuli a osolíte.
Hovězí maso uvedeme do varu.
Jakmile polévka vzkypí, snížíme teplotu a zakryjeme pokličkou. Vaříme 2 hodiny.
Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme dalších 30 minut.
Během vaření podle potřeby doléváme studenou vodou.
Hovězí vývar přecedíme a necháme stát.
Po částečném zchladnutí tuk usazený na povrchu vývaru sebereme lžící.
Tipy
Čím je maso vyzrálejší, tím bude hovězí vývar silnější.
Hovězí vývar bude mít zlatavou barvu, když cibuli před vložením do vody rozřízneme na polovinu a na malém množství tuku na řezné ploše opečeme.
Diskuze k článku