Jak udělat kapra na černo | recept
Jak udělat kapra na černo | recept. Vynikající recept na kapra. Tento recept na kapra je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučuje se připravit minimálně s jednodenním předstihem. Dříve se kapr podával se šiškami, dnes je nejvhodnější příloha houskový knedlík.
Co je potřeba
4 porce kapra
sůl
2 – 3 zrnka pepře
1 – 2 zrnka nového koření
1 bobkový list
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
100 g tvrdého perníku
150 g sušeného ovoce a ořechů (švestky, rozinky, mandle, vlašské ořechy)
300 ml nízkostupňového černého piva
Kapra si osolíme, okořeníme kořením a obalíme v mouce.
Opečeme ho na směsi oleje a másla.
Pak přidáme nastrouhaný perník, nakrájené ovoce a ořechy.
Vše zalijeme pivem a pod pokličkou vaříme.
Podáváme s domácími houskovými knedlíky.
Tipy
Do omáčky se podle chuti přidávala cibule, česnek, tymián či švestková povidla.
Diskuze k článku