Tortillová roláda s lososem | recept. Uzený losos se těší čím dál tím větší oblibě. A právem, má výraznou a přitom jemnou chuť, je výborný v salátech, těstovinách, pomazánkách či jen tak jako ozdoba a hlavní chuťová složka jednohubek. Navíc má efektní barvu, tudíž splní i estetickou roli, která je u pohoštění nejen na silvestrovskou oslavu neméně důležitá. V tomto receptu je pomazánka s lososem netradičně použita jako náplň do tortilly. Když ji navíc nakrájíte na řezy, získáte vynikající jednohubky, po nichž se dozajista ihned zapráší.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
2 pšeničné tortilly (mohou být i celozrnné)
100 g čerstvého sýra
1 lžíce másla
2 lžičky zakysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička majonézy
50 g uzeného lososa
1 lahůdková cibulka
sůl a pepř na dochucení
1
Nejprve si ponechte při pokojové teplotě změknout máslo v hlubší misce (nejlépe uzavíratelné), chystáte-li pomazánku s větším časovým předstihem. Nemáte-li příliš času a chcete tento proces urychlit, nakrájejte máslo na tenké plátky. Následně přidejte k máslu čerstvý sýr a společně utřete do hladkého krému.
2
V dalším kroku k sýrovému základu přidejte patřičné množství zakysané smetany, dijonské hořčice a majonézy. Pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete přidat více hořčice, ale nepřehánějte to s jejím množstvím příliš, vzhledem ke své výraznosti by dokázala přebít všechny ostatní chutě.
3
Poté si očistěte cibulku, odkrojte menší kousek zelené části, nakrájejte ho na plátky a ponechte stranou. Zbytek podélně rozřízněte a nasekejte. Nasekanou cibulku nasypte k pomazánce.
4
Lososa nakrájejte na drobné kousky a přidejte ho do misky. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte, aby se losos rovnoměrně rozmístil.
5
Tortilly rozložte na ploše a rozetřete na ně pomazánku v jednom silném pruhu. Pomazánku rozetřete tak, aby se tortilly daly snadno zabalit a náplň z nich nevytékala. Pomazánku posypte zbylou cibulkou.
6
Připravenou tortillu zavineme jako palačinku, lehce přimáčkneme a uložíme na pár minut do chladu. V lednici tortilla trochu změkne a lze ji pak lépe krájet, aniž by z ní unikala náplň.
7
Nakonec tortilly vyjmeme z chladničky a nakrájíme na stejně silné řezy a podáváme. Případně můžeme uchovávat i několik hodin v ledničce. Přeji dobré chutnání!
Zapékané sardinkové jednohubky | recept. Recept na sardinkové jednohubky se hodí i pro naprosté kuchařské začátečníky. Jsou nejen velice jednoduché, a…
Sendviče s domácí králičí paštikou | recept. Silvestrovská oslava si jistě zaslouží i speciální domácí suroviny. Odložte pro jednou kupované pomazánky…
Jak připravit pomazánku z uzené makrely | recept na rybí pomazánku. Někdo kdysi řekl, že pomazánky vymýšlejí ženy bez fantazie. Nevím, nakolik je tvrz…
Sendviče s uzenou makrelou a olivami | recept. Uzená makrela je k dostání takřka v každé rybárně a v mnoha supermarketech. Patří k poměrně dostupným r…
Avokádová pomazánka s uzeným lososem | recept. Uzený losos a avokádo jsou velice oblíbenou kombinací. Avokádo svou jemnou máslovou chutí skvěle doplňu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku