Jak udělat humry po ďábelsku | recept
Jak udělat humry po ďábelsku | recept. U humra je nejchutnější maso z jeho klepet a ocasu. Proto, i když se zdá, že to dá velkou práci dostat chutné maso z jeho klepítek, určitě to stojí za to. Postupujeme podle tohoto receptu na humra.
Co je potřeba
16 až 20 humrů mořských v krunýři
2 lžíce vody
2 lžíce oleje
2 lžíce ostrého kečupu
2 lžíce bílého vína
sůl
citrónová šťáva
1 cibule
směs čerstvých bylinek
tabasco
citron na podávání
Do kastrolu vložíme nevyloupané humry a zalijeme je nálevem z vody, oleje, kečupu, vína, soli, šťávy, nadrobno nasekané cibule a nasekaných bylinek.
Vše dochutíme tabascem.
Humry nechme v nálevu 4 až 6 hodin marinovat.
Poté kastrol vložíme do mírně předehřáté trouby a humry zvolna zahřejeme.
Podáváme je v krunýřích s bílým pečivem a citronem.
Tipy
Protože při podávání ráčků v krunýři si při konzumazi pomáháme prsty, je na stůl nutné přiložit nádobku s vodou a dílkem citronu.
Korýše ve schránce vkládáme do vroucí vody, nevaříme je, ale necháme je táhnout ve vodě teplé 85°C, doba úpravy záleží na jejich velikosti, obvykle stačí 15 až 45 minut. Uvařené korýše necháme pak vychladnout ve vývaru.
Diskuze k článku