Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept
Jak udělat fazolové lusky na smetaně | recept. Rychlá příprava těchto vynikajících fazolek se rychle rozšířila. Fazolky jsou výborné osmahnuté se slaninou či obalené ve špekovém obalu a zapečené s kuřecím masem či jen osmahnuté na pánvičce a podávané se zakysanou smetanou. Jsou všestranné a jako příloha jsou vhodné téměř ke všemu. Přeji dobrou chuť.
Co je potřeba
Na 4 porce:
800 g fazolových lusků
250 ml smetany
1 velká cibule
40 g másla
30 g hladké mouky
citronová šťáva
sůl, pepř
Fazolové lusky očistíme. Větší lusky překrájíme na menší kousky, menší necháme v celku.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme fazolky.
Fazolové lusky zalijeme je vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Když fazolky změknou, přilijeme do kastrolu smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku.
Fazolové lusky na smetaně krátce povaříme a podáváme.
Diskuze k článku