Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Dýňový džem | recept. Podzim je čas dýní. Pryč jsou doby, kdy se u nás pěstovaly jen obří dýně Goliáš a zavařovaly se na kompot podávaný ve školních jídelnách téměř ke všem jídlům. Dnes si můžeme vybrat z mnoha odrůd, barev a tvarů. Na dnešní recept budete potřebovat dýni odrůdy Hokkaido, která je původem z Japonska. Dýně má krásně oranžovou dužinu a velikost tak akorát, aby se dala spotřebovat najednou. Džem, jehož výrobní postup je níže popsán, se hodí zejména na palačinky nebo perník. Výborný je také k plnění buchet. Má hladkou pastovitou konzistenci a zajímavou chuť. Vyzkoušejte ho.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Ráda by jsem udělala. Když tam přidám ten Pektin, tak nepůjde použít do buchet jelikož by vytékal, je to tak? A jak dlouho vydrží v chladném sklípku? Děkuji za odpověď Lída
Dobrý den, džem vydrží déle než rok. Džemy nebo marmelády spektinem opravdu často vytékají, ale dýně nepotřebuje zahušťovat uměle, budete ji muset vařit jen o chvilku déle. Já, když mám strach, že marmeláda vyteče, vmíchám do ní vanilkový pudink. Chuť to nezmění a je to stoprocentní. Mirka K.