Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat dýňové máslo | recepty

Jak udělat dýňové máslo | recepty

Dýňové máslo | recepty. Tykev, neboli dýně, získává několik posledních let na oblibě. Tykví existuje mnoho rozmanitých druhů, patří mezi ně patizony, cukety, kabačky, tykev máslová, špagetová, muškátová aj. Původem z Japonska je jedna z nejvyhledávanějších tykví – hokkaido. Plody této dýně jsou menší, živě oranžové barvy se světleji oranžovou dužninou. Hokkaido se před kuchyňskou úpravou nemusí loupat, slupka tepelnou úpravou změkne. Na chladném a suchém místě vydrží dýně uskladněná až do jara. V kuchyni má bohaté využití při přípravě různých slaných i sladkých jídel. Zkuste třeba dýňové máslo podle následujících receptů.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Dýňový džem | recept. Podzim je čas dýní. Pryč jsou doby, kdy se u nás pěstovaly jen obří dýně Goliáš a zavařovaly se na kompot podávaný ve školních j…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Jak udělat dýňové palačinky | recept
Jak udělat dýňové palačinky | recept
Dýňové palačinky | recept. Dýně je všestranně použitelná zelenina v kuchyni. Hodí se jak na slané, tak na sladké vaření i pečení. Dýňová polévka a dýň…